born
18-04-1992
sex
Stallion
colour
Bay
height
1.74m
studbook
AES
Breeder
Fam. M.G. Kramer-van de Meer, Oud-Beyerland
Jumping index
160
Approved for
KWPN, SBS, AES, SWA, SF
Stud fee
€2.500
Semen
frozen,
Standing stud
FR

Order semen

Pedigree :

Voltaire  Furioso II 
Gogo Moeve 
Cemeta  Nimmerdor 
Wozieta 
Kannan 2005, M. Hecart

Palmares

Kannan kan zelf terugkijken op een succesvolle carrière in de topsport. Onder het zadel van Michel Hecart won hij de Franse titel in 2005 en nam in datzelfde jaar deel aan de Europese Kampioenschappen in San Patrignano. Daarnaast won Kannan de Grote Prijs in Deauville, eindigde als 2e in de Grote Prijzen van Gijon, La Courneuve en Vichy en maakte deel uit van het Franse team dat de Nations Cup wedstrijden won in Lissabon en La Baule.

Offspring

Als vaderpaard behoort Kannan tot de beste springpaardenleveranciers ter wereld en staat als 5e in de WBFSH- wereldranglijst voor springpaarden. Dit resultaat heeft Kannan te danken aan een groot aantal kinderen die schitteren in de internationale springsport waaronder de Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets. Ook op het WK in Caen 2014 waren nakomelingen goed vertegenwoordigd waarbij Molly Malone als 7e eindigde en Nino des Buissonnets als 11e. Molly Malone won afgelopen jaar maar liefst 6 internationale rubrieken waaronder de Grote Prijs van Stockholm en de landenwedstrijd van St. Gallen. Quabri de L ‘Isle won de openingswedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was winnaar van de Grote Prijs van Geneve en de landenwedstrijden in Calgary en Barcelona. Quorida de Treho won tweemaal de wereldbeker van Helsinki en de Grote Prijzen van St. Gallen en Parijs. won de wereldbeker van Wellington en de Nations Cup van Rotterdam, won de wereldbekerwedstrijd van Gothenburg etc.

Meer succesvolle internationaal springende nakomelingen zijn o.a. A Big Boy, Babbe van ’t Roosakker, Baldo DS, Bridget, Carlito C, Diva II, Kismet, Padock du Plessis, Prof de la Roque, Kiwi du Gibet, Oh d’Eole, Paille de la Roque, Quabri de L’Isle Quartz van de Nieuwmolen, Quannan-R, Quintera, Rosana du Park, Simba de la Roque, Sultan du Chateua, Sybalia etc.

Kannan is beschikbaar d.m.v. diepvriessperma en eventueel vers op aanvraag.

Kannan: Bewezen in sport en fokkerij

Pictures

 
Kannan 2005, M. Hecart
 
Kannan 2005, M. Hecart
 
Kannan 2005, M. Hecart
 
Kannan 2005, M. Hecart
 
Kannan 2004, M. Hecart

Videos

Voltaire  Furioso II  Furioso xx  Precipitation xx 
Maureen xx 
Dame de Ranville  Talisman 
Que Je Suis Belle 
Gogo Moeve  Gotthard  Goldfisch II 
Ampa 
Mosaik  More Magic xx 
Stute von Erich 
Cemeta  Nimmerdor  Farn  Fax I 
Dorette 
Ramonaa  Koridon xx 
Friedhilde II 
Wozieta  Le mexico  Mexico 
Peche Melba 
Rozieta  Goudsmid 
Katelijntje