Dakota VDL wint 6-jarigen finale in Wellington

Een fantastische prestatie voor de 6-jarige goedgekeurde KWPN hengst Dakota VDL. Gisteren won hij onder zijn ruiter Darragh Kenny de finale van het Kampioenschap voor 6-jarige springpaarden van Wellington. De hengst  won deze finale met een foutloze en snelle ronde in de barrage. Dakota VDL werd door de VDL Stud verkocht in de WEF Sport Horse Auction 2013.

De finale van de 5-jarigen werd ex-eaquo gewonnen door El Corda (Indoctro x Corland), gereden door Sarah Sturges   en G & C Clemenza (Carosso x Emilion), gereden door Luis Martinez . G&C Clemenza werd vorig jaar in de WEF Sport Horse Auction verkocht onder de naam Elkana.

In de finale van de 7-jarigen was er een 10e plaats voor de merrie Cicomein VDL  (Chacco Blue x Jus de Pomme) en haar ruiter Tina Dilandri. Cicomein VDL werd door de VDL Stud verkocht in de Wolden Summer Sale 2013.

In de finale van de 8-jarigen was er een 5e plaats voor de hengst Street Hassle, met zijn ruiter Paris Sellon. De VDL Stud heeft een 3-jarige zoon van Street Hassle aangewezen voor het KWPN Verrichtingsonderzoek.