Volg ons op Facebook YouTube
Nederlands English Español VDL STUD   Bearsterdijk 14   The Netherlands   Tel: +31-58-2519-473   info@vdlstud.com home | disclaimer
VDL STUD
Login

Legendes


Nimmerdor (Farn - Koridon - Senator)
De preferente hengst Nimmerdor is de grondlegger van de VDL stud. Na een internationale springcarierre heeft Nimmerdor een grote invloed gehad op de Nederlandse en Internationale fokkerij. Deze invloed heeft hij nog steeds met zijn 18 KWPN goedgekeurde zonen, onder andere: Ahorn, Wellington, Goodtimes, Heartbreaker; en zijn 39 goedgekeurde KWPN kleinzonen, zoals: Emillion, Farrington, Glennridge, Kalusha, Londontimes, Matterhorn, Ohorn, Pacific, Radisson en Sydney. Over de hele wereld heeft Nimmerdor meer dan 40 goedgekeurde zonen.

Daarnaast heeft Nimmerdor vele nationale en internationale springpaarden gebracht. Dankzij zijn prestaties en de prestaties van zijn nakomelingen is aan hem het predikaat 'preferent' verleend en is hij in 1999 tot 'Hengst van de Eeuw' bekroond.
In maart 1999 is Nimmerdor uit de fokkerij teruggetrokken om in Beers op de VDL Stud van zijn pensioen te genieten. Op 25 april 2003 is Nimmerdor overleden. Nimmerdor is 31 jaar geworden.
 

Jus de Pomme (Primo des Bruyeres x Garitchou x x Alme Z)
De enige hengst die ooit in de geschiedenis zowel individeel als team goud won op Olympisch spelen en wel in Atlanta 1996. Helaas is hij kort na de Olympische spelen plotseling gestorven aan koliek en hebben we daarna niet meer van zijn techniek en fantastische vermogen kunnen genieten.
Naast de Olympische Spelen was Jus de Pomme kampioen van Duitsland en won hij de grote prijs van Hickstead. Jus de Pomme heeft het gepresteerd 23 grote prijzen achter elkaar foutloos rond te gaan.
Zijn nakomelingen doen het goed in de internationale springsport, zoals:
Nuit de Pommes, O de Pommes, Harry Potter, Jarnace de la Bonette en Perhaps van Berkenbro.
Jus de Pomme is postuum  'Keur' verklaard tijdens de KWPN hengstenkeuring 2011
 Klik hier om de video te bekijken van de winnende ronde van Jus de Pomme en Ullrich Kirchhoff op de Olympische Spelen 1996 in Atlanta.
 

Ahorn (Nimmerdor - Ladykiller - Fashing)
De veel te vroeg aan de fokkerij ontvallen preferente hengst Ahorn stond en staat aan de top van de fokkerij, zowel in Nederland als ver daarbuiten.
Goedgekeurd voor bijna alle stamboeken, vererfde hij naast keurings-kampioenen als Haciënde (Ned. Kampioen), Helena (Europees Kampioen) en Korenbloem (reserve Europees kampioen), ook vele internationale springpaarden als Jeremy, Icamorka, Dublin, Iron, Ivor, V&L Chanel, Ihorn, Gambit, Australia 2000, High Valley Z, Eurocommerce Geneve, High Five, Feizal, etc. Allemaal sportpaarden die Ahorn zijn naam nog lang gestalte zal geven. In de fokkerij zullen zijn dochters en goedgekeurde zonen zoals: Hattrick, Matterhorn en Ohorn, nog veel van zich laten horen.Chin Chin (Constant - Farnese - Sorgenbrecher xx)
Chin Chin had zelf een indrukwekkende springcarrière achter de rug. In 1988 boekte Chin Chin maar liefst vijf zeges in de Noord-Amerikaanse League van het wereldbeker circuit. Op de Olympische Spelen in Seoul werd hij individueel 6e. Vier jaar later was hij weer van de partij op de Olympische Spelen in Barcelona. In 1990 ging Chin Chin van start in de eerste editie van de World Equestrian Games in Stockholm. In 1989 en in 1990 had hij zich geplaatst voor de finale van de wereldbeker in Dortmund en Tampa.

De nakomelingen van Chin Chin presteren o.a. Ta Belle van Sombeke, Triomphe de Muze, Querly Chin, Phin Phin, Riot Gun van de Padenborre en Tedechine Sept.
Hij heeft meerdere goedgekeurde zonen gebracht als Classe, Zapatero, Zèlote, Arezzo, Chin Top en Chin Quidam. Dochters Welena VDL en Abalia SMH werden  Nederlands Kampioen vrijspringen en Well Born Rilexy werd reservekampioen. Welena werd reservekampioen in het Nationaal Kampioenschap aan de hand en Well Born Rilexy werd 3de, Be Helena VDL werd 4de in 2009, Chinchidee werd Nationaal veulenkampioen 2007 en Kampioen op de NMK in 2010.
Er is nog beperkt diepvriessperma van Chin Chin beschikbaar.

Flemmingh 'Preferent' (Lacapo - Carnaval - Lorenz)
Flemmingh was een internationaal gewaardeerde dressuurvererver. Hij vererfde mooie, grote, langgelijnde paarden met drie beste gangen. Dit blijkt uit het grote aantal ster- en keur merries, kampioensveulens en dressuurpaarden. Voor de fokkerij heeft Flemmingh meerdere goedgekeurde zonen gebracht, o.a. de hengst Krack C, Lingh, Santino en Westenwind.
Zijn  bekendste nakomeling was zoon Lingh, die winnaar was van diverse Grand Prixdie 2e werd in de finale van de Wereldbeker en was geselecteerd voor de Olympische Spelen in Athene. Ook zoon Krack C won meerdere Grand Prix en was het beste KWPN dressuurpaard tijdens het WK te Jerez de la Frontera. Andere bekende nakomelingen van Flemmingh waren: Melvin met Imke Schellekens-Bartels en BeSe die met zijn amazone C. Morelli indruk maakt op Grand Prix niveau in de USA, zij waren o.a. de winnaar van de Grand Prix en de Grand Prix Special van Palm Beach in Florida.


Aram (Nimmerdor - Uppercut xx - Parool)
Aram vereft zich goed qua sport en exterieur. Zijn dochter Gerettie werd UTV kampioen, Hayko en Kondor lopen Grand Prix dressuur en Electrik II, Balance, Euro Commerce Sevillia en Inter Acces De Sjiem springen internationaal.
De Olympisch Kampioen Inter Acces De Sjiem onder Jeroen Dubbeldam is wel de bekendste nakomeling van Aram. De Sjiem won goud op de Olympische Spelen in Sydney.

                                          Glennridge (Wellington - Silvano - Hanassi xx)
De veel te vroeg gestorven Glennridge is postuum Keur verklaard. Glennridge was bezig aan een indrukwekkende internationale carrierre als springpaard en had vele hoge plaatsingen in wedstrijden op het hoogste niveau.
Nationaal was hij o.a. VSN-kampioen en kampioen KWPN verrichtingsonderzoek.
Internationaal was Glennridge eveneens zeer succesvol:
1st Grand Prix Kossen, 4de Grand Prix Geneve, 3de Grand Prix Munchen, 1st hengstenspringen Den Bosch, 7de Wereldbeker Amsterdam, 4de Wereldbeker Oslo, 2de Wereldbeker Brussel etc.
Zijn nakomelingen zijn ook zeer succesvol:
VDL Maya, derde op het Nederlands Kampioenschap voor 4-jarige springpaarden.
VDL Nirvana,reserve VSN-kampioen springen.
VDL Montgommery, kampioen 4-jarige springpaarden en reserve-kampioen 6-jarige springpaarden in Zweden.
Norman, derde op kampioenschap voor 5-jarige springpaarden in Noord, Midden en Zuid-Amerika.


Wellington (Nimmerdor - Luckyboy xx - Romeo)
In 2000 heeft de VDL Stud te vroeg afscheid moeten nemen van de Keurhengst Wellington.
Welllington verdiende zijn keurpredikaat door het leveren van vele ster - en keurmerries, goedgekeurde hengsten als Emilion, Farrington en Glennridge en vele internationale springpaarden als VDL Jupiter, Jerome, SP Deka en What a Game. Wellington heeft ook bekende dressuurpaarden gebracht, waarvan Bollvorms Ceylon en Luxaflex.

 

Pagina delen:

 

Laatste nieuws

Nieuwe hengst: Ohnicio d'O

Blij zijn we met onze nieuwe aanwinst : Ohnicio d'O. ...
Lees meer

Glasgow vh Merelsnest wint VDL Stud prijs in Drachten

Glasgow vh Merelsnest (Nabab de Reve x Darco) en Jur ...
Lees meer

Celtion (v. Veron) 6e in Grote Prijs Abu Dhabi

Celtion (Veron x Indorado) en Shk. Majid Bin Abdullah Al ...
Lees meer

Gin Chin vh Lindenhof (v. Chin Chin) 10e Grote Prijs Basel

Gin Chin van het Lindenhof (Chin Chin x Calido I) ...
Lees meer

VDL Edgar M 5e in Grote Prijs Drachten

Een fantastisch springende VDL Edgar M (Arezzo x Marlon), gereden ...
Lees meer