Volg ons op Facebook YouTube
Nederlands English Español VDL STUD   Bearsterdijk 14   The Netherlands   Tel: +31-58-2519-473   info@vdlstud.com home | disclaimer
VDL STUD
Login

Classe > Algemeen

Klik voor een vergroting

Heeft u een vraag over Classe Paard: Classe
Geboortedatum: 2006
Kleur: Zwart
Stokmaat: 168
Goedgekeurd bij: Hann,Holst,OS,Unire,WSI,
Afstamming: Chin Chin x Acobat II x Alasca x Farnese x Ladykiller xx

Zowel moeder als vader komen uit een top sport- en fokstam. Van vaderskant zijn o.a. de internationale springpaarden Cantus en Collin een voorbeeld. Vader Chin Chin nam zelf deel aan twee Olympische Spelen, een WK en een wereldbekerfinale. Zijn nakomelingen presteren op het hoogste niveau, zoals Querly Chin en Tabelle van Sombeke.
De vaderlijn is opgebouwd uit sterke verervers en twee volbloeds: Chin Chin, Acobat II, Alasca, Farnese, Ladykiller xx en Gauner xx.
De moeder van Classe is een staatspremiemerrie met een 9 voor de Veldprufung (EPTM), zij kreeg o.a. een 9 voor het springen. Zij is ook moeder van de bij Zangersheide goedgekeurde hengst Colibri. Ook grootmoeder en overgrootmoeder zijn staatspremie merries. Overgrootmoeder Novella is de moeder van de stempelhengst Landadel. Deze hengst gaf veel goedgekeurde zonen en internationale springpaarden, hij is van grote invloed in de Duitse fokkerij. Ook is Novella de grootmoeder van de springpaarden Sylver (M. Fuchs) en het fenomeen Calvaro (W. Melliger). Uit deze stam komen ook de internationale springpaarden Colibri en Cortina.
Classe is een moderne, hoogbenige en bloedvertonende zwarte hengst, met een beste galop, veel vermogen en extra springmanieren. Hij viel op tijdens de Holsteiner Hengstenkeuring en was een van de favorieten van zowel het publiek als de jury. Zijn verrichtingsonderzoek deed hij in het Duitse Adelheidsdorf en deze won hij overtuigend met een totaalscore van 144,29. Hij eindigde als 1ste in het overall klassement en had de hoogste punten voor het springen, nl. 133,22, hij kreeg een 10 voor het springen onder de man. Classe springt op 1.40m niveau.
De veulens van Classe vertonen veel bloed, hardheid en elasticiteit.
Zijn eerste nakomelingen springen met veel afdruk en snelle reflexen.
Classe voldoet aan de PROK en cornage-eisen van het KWPN.
Classe: doet zijn naam eer aan.

Pagina delen: