Volg ons op Facebook YouTube
Nederlands English Español VDL STUD   Bearsterdijk 14   The Netherlands   Tel: +31-58-2519-473   info@vdlstud.com home | disclaimer
VDL STUD
Login

05-08-2012

VDL Bubalu loopt tegen twee springfouten aan

Londen - In de eerste manche van de Olympische landenwedstrijd noteerden Jur Vrieling en VDL Bubalu twee springfouten. In beide gevallen lag volgens bondscoach Rob Ehrens de oorzaak bij de ruiter. Jur reed Bubalu net niet gesloten genoeg naar de sloot en daardoor haalden ze (net) niet de overkant. Ook de fout op de laatste hindernis was een ruiterfout. Jur realiseerde zich schijnbaar niet dat een sprong pas is afgelopen als het paard weer met alle vier de hoeven op de grond staat. Nu liet hij net iets te vroeg los, waardoor Bubalu de achterste paal van de oxer toucheerde, die prompt viel, aldus Ehrens.
Ik had echt het gevoel dat we lekker bezig waren. Maar tot twee keer een ruiterfout maken is teveel van het goede, aldus Vrieling, die nu voorlopig individueel op een gedeelde 31e plaats staat.
Maikel Van der Vleuten met Verdi en Marc Houtzager met Tamino bleven wel foutloos, terwijl Gerco Schröder met Eurocommerce Londen tegen een springfoutje aanliep.
Nederland staat tweede samen met de Zweden, de Zwitsers en de Britten, terwijl het team uit Saudi-Arabië aan de leiding gaat. Duitsland en Frankrijk behoren tot zeven de landen die voor de strijd om de teammedailles zijn uitgeschakeld. Jur Vrieling en VDL Bubalu horen nog wel tot de groep ruiters die woensdag in de strijd om de individuele medailles van start mogen gaan.
Maandag begint om 14.00 uur Britse tijd de tweede manche van de landenwedstrijd, waarna de teammedailles verdeeld kunnen worden.

Jacob Melissen
Bubalu 'Elite'

Pagina delen: